VagPacino

Καλώς ήρθατε φίλοι μου!!! Εδώ θα βρείτε περιγραφές κλασικών ταινιών οι οποίες μέσα από την ποιότητα αλλά και την διαχρονικότητά τους άφησαν εποχή. Επίσης θα βρείτε βιογραφίες των σημαντικότερων συντελεστών του κινηματογράφου(Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφοι) οι οποίοι με το ταλέντο τους συνέβαλαν θετικά στην '7η Τέχνη' και κάποιοι όχι απλά συνέβαλαν, αλλά έφεραν τα πάνω κάτω αλάζωντάς την οριστικά προς το καλύτερο!!!(βλ. Marlon Brando)

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γίγας - Giant (1956)

Ο Γίγας - Giant (1956)
Giant
Aν αγαπάτε τον κλασικό αμερικανικό κινηματογράφο, μπορώ να σας υποσχεθώ πως εδώ θα συναντήσετε την απόλυτη αποθέωση του. Ένα τρίωρο γεμάτο έρωτες, μυστικά και ανεκπλήρωτα πάθη κι όλα αυτά με φόντο το Τέξας και με πρωταγωνιστές την Elizabeth Taylor, τον Rock Hudson και τον απόλυτο αντιστάρ της εποχής του, James Dean.
Σίγουρα η ταινία δεν γλιτώνει σε κανένα σημείο από τα δεσμά του κλισέ και μοιραία από αυτά της σαπουνόπερας. Το μελόδραμα καραδοκεί σε κάθε γωνιά με σκοπό να αποσπάσει βιαίως το δάκρυ που δεν έρχεται ποτέ.Σας συνιστώ όμως να επιμείνετε, όχι επειδή πρόκειται για την τελευταία ταινία του James Dean, ούτε για την ομολογουμένως εξαιρετική ερμηνεία της Liz Taylor, αλλά για τη...

διαχρονική αύρα που αποπνέει κάθε πλάνο του μεγαλόστομου έπους και γιατί πρόκειται αναμφίβολα για μια ταινία που δεν έχει χάσει τίποτα από την πρότερη γοητεία της.
Υπόθεση
Έρωτες, πάθη, αντιζηλίες, αμείλικτος ανταγωνισμός. Τρεις γενιές Τεξανών γαιοκτημόνων αγωνίζονται να επιβιώσουν σ' ένα περιβάλλον όπου η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός έχουν εγκαθιδρύσει το δικό τους status quo. Δεν θ' αργήσουν να έρθουν αντιμέτωποι με τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων και των πετρελαιοπαραγωγών. Και η σύγκρουση θα είναι σκληρή. Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του Τζορτζ Στίβενς, που κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας ενώ το φιλμ ήταν υποψήφιο για Όσκαρ σε δέκα ακόμη κατηγορίες.

Δραματική | 201'
Director/Σκηνοθέτης: George Stevens
Writers/Συγγραφέας: Fred Guiol
Cast/Ηθοποιοί: Elizabeth Taylor, Rock Hudson, James Dean

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου