VagPacino

Καλώς ήρθατε φίλοι μου!!! Εδώ θα βρείτε περιγραφές κλασικών ταινιών οι οποίες μέσα από την ποιότητα αλλά και την διαχρονικότητά τους άφησαν εποχή. Επίσης θα βρείτε βιογραφίες των σημαντικότερων συντελεστών του κινηματογράφου(Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφοι) οι οποίοι με το ταλέντο τους συνέβαλαν θετικά στην '7η Τέχνη' και κάποιοι όχι απλά συνέβαλαν, αλλά έφεραν τα πάνω κάτω αλάζωντάς την οριστικά προς το καλύτερο!!!(βλ. Marlon Brando)

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Πολίτης Κέην - Citizen Kane (1941)

Πολίτης Κέην - Citizen Kane (1941)
Citizen Kane 
Ισως και η κορυφαία ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, επίκαιρη, ζωντανή και έξυπνη ακόμα και εβδομήντα χρόνια μετά την πρώτη της προβολή. Tο ντεμπούτο του 25χρονου Ορσον Γουέλς στη μεγάλη οθόνη ουσιαστικά επανεφευρίσκει, 45 χρόνια μετά την γέννησή του τον ίδιο τον κινηματογράφο, δίνοντας τεράστια ώθηση στην έβδομη τέχνη.Η ταινια ειναι βασισμενη στην ζωη του μεγαλο-επιχειρηματια, εκδοτη και παραγωγου William Randolph Hearst. 


Υπόθεση
Ο Charles Foster Kane, αυτοδημιουργητος μεγαλοεκδοτης, επιχειρηματιας και πολιτικος, πεθαινει στη μυθικη του επαυλη και ενας δημοσιογραφος...
αναλαμβανει να εξηγησει την τελευταια του φραση: "Rosebud". Παρακολουθωντας την προσπαθεια του δημοσιογραφου παρακολουθουμε ολοκληρη τη ζωη του μεγαλου και αινιγματικου αντρα.                                                                                            




Δραματική | Μυστηρίου | 119' 
Director/Σκηνοθέτης: Orson Welles
Writers/Συγγραφέας: Herman J. Mankiewicz, Orson Welles
Cast/Ηθοποιοί: Orson Welles, Joseph Cotten, Dorothy Comingore

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου