VagPacino

Καλώς ήρθατε φίλοι μου!!! Εδώ θα βρείτε περιγραφές κλασικών ταινιών οι οποίες μέσα από την ποιότητα αλλά και την διαχρονικότητά τους άφησαν εποχή. Επίσης θα βρείτε βιογραφίες των σημαντικότερων συντελεστών του κινηματογράφου(Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφοι) οι οποίοι με το ταλέντο τους συνέβαλαν θετικά στην '7η Τέχνη' και κάποιοι όχι απλά συνέβαλαν, αλλά έφεραν τα πάνω κάτω αλάζωντάς την οριστικά προς το καλύτερο!!!(βλ. Marlon Brando)

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Το Γεράκι της Μάλτας - The Maltese Falcon (1941)

Το Γεράκι της Μάλτας -
The Maltese Falcon (1941)
The Maltese Falcon 
Με αυτή τη θρυλική ταινία του 1941, ο Τζον Χιούστον και ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ καθόρισαν το είδος του φιλμ νουάρ...


Το "Γεράκι της Μάλτας" συνδυάζει δυναμικά το film noire, την αστυνομική περιπέτεια και το ερωτικό δράμα. Ο σκηνοθέτης John Houston διαμορφώνει τον χαρακτήρα του Sam Spade(Humphrey Bogart) σε σύγκρουση με κάθε άλλον χαρακτήρα της ταινίας. Η λογική του ένας εναντίον όλων ή κατά το τέλος όταν η μεγαλοψυχία και η δικαιοσύνη του πρωταγωνιστή αποκαλύπτονται ως υπέρτατη αξία είναι κάποιες από τις βασικές αρχές της ταινίας.Το αρχετυπικό αυτό φιλμ νουάρ ζωντανεύει συναρπαστικά το βιβλίο του Ντάσιελ Χάμετ, αποκαλύπτοντας την ιδιοφυία του Τζον Χιούστον που στην πρώτη του προσπάθεια σκηνοθετεί με εκπληκτικά ατμοσφαιρικό τρόπο, και καθιερώνει τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ που ενσαρκώνει ιδανικά τον κυνικό και σκληρό Σπέιντ.
Υπόθεση
Δύο ιδιωτικοί ντετέκτιβ, ο Sam Spade και ο Floyd Tursby δέχονται στο γραφείο τους την επίσκεψη της Miss Wonderly, η οποία...
ζητάει την προστασία τους, αφού πρώτα τους διηγηθεί μια απίστευτη ιστορία. Κανείς τους δεν την πιστεύει, αλλά λόγω του δελεαστικού ποσού που προσφέρει, ο Thursby θα δεχτει να αναλάβει την υπόθεσή της. Λίγο αργότερα ο Spade βρίσκεται νεκρός και ο συνεργάτης του θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του συνεργάτη του. 

Film Noir | 101'
Director/Σκηνοθέτης: John Huston
Writers/Συγγραφέας: John Huston
Cast/Ηθοποιοί: Humphrey Bogart, Mary Astor, Gladys George


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου