VagPacino

Καλώς ήρθατε φίλοι μου!!! Εδώ θα βρείτε περιγραφές κλασικών ταινιών οι οποίες μέσα από την ποιότητα αλλά και την διαχρονικότητά τους άφησαν εποχή. Επίσης θα βρείτε βιογραφίες των σημαντικότερων συντελεστών του κινηματογράφου(Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφοι) οι οποίοι με το ταλέντο τους συνέβαλαν θετικά στην '7η Τέχνη' και κάποιοι όχι απλά συνέβαλαν, αλλά έφεραν τα πάνω κάτω αλάζωντάς την οριστικά προς το καλύτερο!!!(βλ. Marlon Brando)

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σιωπηλός Μάρτυρας - Rear Window (1954)

Σιωπηλός Μάρτυρας -
Rear Window (1954)
Rear Window
Είναι δυνατόν να δημιουργήσεις ένα θρίλερ με πλοκή γεμάτη ανατροπές και με αγωνία, περιορίζοντας τον θεατή σε μία μόνο αίθουσα, παρατηρώντας από εκεί την εξέλιξη και έχοντας τον πρωταγωνιστή καθηλωμένο σε αναπηρικο καροτσάκι καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας? Κι όμως είναι δυνατόν μιας και η σκηνοθεσία είναι στα χέρια του κορυφαίου, του μοναδικού Αlfred Ηitchcock.
Η σημαντική χιτσκοκική κληρονομιά της ηδονοβλεψίας και του σασπένς είναι εδώ, όπου ο δημιουργός συνθέτει επιδέξια την αγωνία με το λεπτό ιστό του αδηφάγου τρόμου.Αν ο θεατής μπορούσε να επέμβει μέσα στην ταινία για να σώσει την κατάσταση, θα το έφτιαχνε ο τρομερός Άλφρεντ Χίτσκοκ, o άρχοντας του τρόμου και του σασπένς έχει τον θεατή στο χέρι, μπορεί να τον κάνει ότι θέλει : να τον ζαλίσει, να τον τρελάνει, να τον αγχώσει, να τον τρομάξει, να τον φέρει σε κατάσταση πανικού.Η Γκρέις Κέλυ και ο Τζέιμς Στιούαρτ δίνουν σπουδαίες ερμηνείες, σε μια ταινία που τιμήθηκε με τέσσερις υποψηφιότητες Όσκαρ.
Υπόθεση
Ένας φωτορεπόρτερ βρίσκεται...
στο σπίτι του σε ακινησία καθώς έχει το πόδι του σε γύψο. Όταν θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου, που διέπραξε ένας γείτονάς του, θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει το έγκλημα με τη βοήθεια της αγαπημένης του. 

Μυστηρίου | 112'
Director/Σκηνοθέτης: Alfred Hitchcock
Writers/Συγγραφέας: John Michael Hayes
Cast/Ηθοποιοί: James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου