VagPacino

Καλώς ήρθατε φίλοι μου!!! Εδώ θα βρείτε περιγραφές κλασικών ταινιών οι οποίες μέσα από την ποιότητα αλλά και την διαχρονικότητά τους άφησαν εποχή. Επίσης θα βρείτε βιογραφίες των σημαντικότερων συντελεστών του κινηματογράφου(Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφοι) οι οποίοι με το ταλέντο τους συνέβαλαν θετικά στην '7η Τέχνη' και κάποιοι όχι απλά συνέβαλαν, αλλά έφεραν τα πάνω κάτω αλάζωντάς την οριστικά προς το καλύτερο!!!(βλ. Marlon Brando)

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ανατολικά της Εδέμ - East of Eden (1955)

Ανατολικά της Εδέμ - East of Eden (1955)
East of Eden
Πολύ καλή μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος του Τζων Στάϊνμπεκ στον κινηματογράφο από τον αμφιλεγόμενο αλλά εξαιρετικό Καζάν του 1955. Πρόκειται για εκδοχή της αιώνιας αδερφικής διαμάχης Κάϊν και Άβελ και της σχέσης τους με τον πατέρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ένας είναι επιτυχημένος, αλλά και συμβιβασμένος με την πραγματικότητα, ενώ έχει και την πατρική εύνοια. Ο άλλος αποτυχημένος, αλλά ανήσυχος, αμφισβητεί και αναζητά τη μητέρα, τη γαλήνη, τον παράδεισο. Όσκαρ Β’ ρόλου για τον Βαν Φλιτ, και υποψηφιότητα, μετά θάνατον, για Όσκαρ Α’ ρόλου για τον sex symbol Τζέιμς Ντην.


Υπόθεση
Την περίοδο του Α Παγκοσμίου πολέμου στην κοιλάδα της Σαλίνα, ο Καλ πασχίζει να...
φτιάξει την σχέση του με τον αδελφό του, Άρον, για χάρη του πατέρα τους. Ο Καλ πετυχαίνει να φτιάξει μια μικρή περιουσία μέσω μιας φάρμας, αλλά αυτό δεν του χαρίζει την καρδιά του πατέρα του. Όταν μαθαίνει πως η μητέρα τους είναι ζωντανή, την αναζητεί αλλά αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη τραγωδία.

Δραματική | 115'
Director/Σκηνοθέτης: Elia Kazan
Writers/Συγγραφέας: Paul Osborn
Cast/Ηθοποιοί: James Dean, Raymond Massey, Julie Harris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου